Utstillinger og arrangementer

Livsline, Tegneverksted i sommergalleri 13.07.13

 

I forbindelse med masteroppgaven min i kunstfag hadde jeg en utstilling i Farsund sentrum som viser prosessen bak spesielt den kunstneriske delen av prosjektet. Denne utstillingen rommer skisser, refleksjoner, fotografier, tankekart, og ikke minst historier og refleksjoner jeg har mottatt av andre gjennom året. Tanken bak denne utstillingen var å skape en ny møteplass mellom prosjektet og dens målgruppe, åpne opp den kunstneriske prosessen for andre, og invitere til deltakelse. Hver sommer er det ett 3 dager langt arrangement i Farsund sentrum som kalles Kaperdagene. Jeg åpnet da dørene til sommergalleriet mitt, og inviterte alle barn inn til tegneverksted. Veldig mange ble tydelig inspirert av det de så på veggene rundt seg. Dette kom frem både gjennom samtalene rundt bordet og tegningene som ble hengende igjen på utstilling i galleriet.

 

2013

Livsline åpning i Loshavn 07.07.13

Den kunstneriske delen av masteroppgaven min hadde visning i juli 2013, og i den forbindelse ble det holdt en åpning av prosjektet den 7. juli i Loshavn. Arrangementet samlet til fullsatt bedehus, og rundt 70 mennesker så installasjonen i Loshytta denne første dagen den stod åpen for publikum. Arrangementet bestod av en åpning ved Alf Arian Loshamn, musikalske innslag, presentasjon av prosjektet, hilsen fra Kai Erland, og kaffi og hjemmebaks.

 

2013

Livsline prosessutstilling, sommergalleri

I forbindelse med masteroppgaven min i kunstfag hadde jeg en utstilling i Farsund sentrum som viser prosessen bak spesielt den kunstneriske delen av prosjektet. Denne utstillingen rommer skisser, refleksjoner, fotografier, tankekart, og ikke minst historier og refleksjoner jeg har mottatt av andre gjennom året. Tanken bak denne utstillingen var å skape en ny møteplass mellom prosjektet og dens målgruppe, åpne opp den kunstneriske prosessen for andre, og invitere til deltakelse. Åpen juli 2013.

 

2013

Ågseth-festivalen 2013

Ågseth-festivalen er en liten festival på Åkseth i Marnadal. Den arrangeres på en gård, og sommeren 2013 spilte hele 15 ulike band på denne festivalen. Mitt bidrag på festivalen var en utstilling med fotografier og malerier i galleriet, og en utendørs installasjon.

 

2013

Vindusgalleri i Torvgata i Farsund

Midt i den fineste gata i sentrum av Farsund, vegg i vegg med det lokale bakeriet og turistinformasjonen, ligger det et tomt butikklokale som skal renoveres til høsten. Jeg fikk mulighet til å bruke dette lokalet sommeren 2012, og jeg laget en utstilling i vinduene med 13 av mine fotografier. Bildene du ser over er tatt på kvelden når det er mørkt. Om dagen får bildene fint dagslys på seg, og det virrer av folkeliv i gata.

 

2012

64 Trinn på Stiftelsen Arkivet

Våren 2012 var jeg travelt opptatt med et kunstprosjekt  i lokalene til Stiftelsen Arkivet i Kristiansand. Dette er et stedspesifikt kunstprosjekt. Det betyr at jeg har valgt meg et bestemt sted som er utgangspunkt for hele prosjektet mitt og det jeg lager. Stedet jeg har valgt er en baktrapp midt inne i selve bygget, som ble brukt av fanger og gestapister under andre verdenskrig. Dette stedet har en tung og dyster tematikk og er meget stemningsfullt. I tillegg til å fortelle en viktig bit historie på en ny måte, ønsker jeg med dette prosjektet også å si noe om hvordan det er å være menneske også i dag. Trappen med trinnene kan symbolisere reisen igjennom livet, med de ulike stegene man må ta.

 

Resultatet av dette prosjektet har blitt en installasjon som fyller dette trapperommet på fire etasjer. Installasjonen består av lyd, lys, bilder og motiver, og har fått tittelen: 64 trinn.

Installasjonen åpnet for publikum den 6. juni, og vi arrangerte i den forbindelse ett åpent arrangement den kvelden på Arkivet. Se film:

Jeg hadde en lukket førvisning 29. mai for de påmeldte i forbindelse med en stor konferanse som ble holdt på Arkivet den dagen. Justis-og beredskapsministeren arrangerer konferanse på Arkivet der de skulle snakke om 22 juli i lys av erfaringer fra 2 verdenskrig. Det var en flott start på visningen, med masse spennende tilbakemeldinger.

 

Dette var også en av mine eksamener på masteren i kunstfag. Dette var en pilot til masteroppgaven.

 

Se omtale...

 

2012

Salg av bilder til ungdomsklubben Shadow

Disse tre bildene henger på ungdomsklubben Shadow i Vanse i Farsund Kommune. Hvert av de tre bildene er 50x50 cm. De er trykket på høykvalitets fotopapir, og innrammet i rammer med glass.

 

2012

Secundus Vita ombord på D/S Hestmanden

1. desember 2011 hadde vi visning av vårt Site specific kunstprosjekt på lasteskipet DS Hestmanden. Vi var fem studenter fra master i kunstfag på UIA som hadde dette prosjektet i samarbeid med Arkivet Kristiansand. Dette er et skip som har seilt under begge verdenskrigene, og bærer på utrolig mye historie. Vi satte oss inn i historien, og fikk i forbindelse med dåpen av skipet tre uker tidligere, møte flere krigsseilere, og høre historiene om hvordan det var å være på et skip som dette under krigen. Ut fra alle disse inntrykkene laget vi en kunstutstilling bestående av installasjoner og prosjekterte bilder, i flere av skipets rom. Utstillingen hadde 2 visninger i desember.

 

Se omtale...

 

2011

Seperatutstilling på Tarebua Lista

Separatutstilling på resturant og utestedet Tarebua på Lista. Jeg fikk hele 2. etasje til disposisjon, og hang opp maleriserien kvister og fotoseriene metall og trapper. Noen av fotoene er på papir i ramme, noen av dem er på metall, og den ene trappa er på plexi. Alle bildene på utstillingen var til salgs. Utstillingen hadde åpning 2.06.2011, og ble hengende ut sommeren. Utstillingen var veldig godt besøkt, og jeg fikk solgt en god del bilder.

 

Se omtale...

 

2011

Randesund Lysstøperi

Randesund lysstøperi er et koselig sted ute i Randesund i Kristiansand. Det består blant annet av et gartneri, lysstøperi, interiørbutikk og cafe. I cafeen stilte jeg ut 12 bilder. Dette var fotografier, noen trykket på metallplater og noen på papir i rammer.

 

2011

Salg av bilder på butikken Om igjen

Jeg hadde i en periode bilder til salgs på butikken Om igjen i Kvaderaturen Kristiansand.

 

2011

Lister Kunstfest

Kunstutstilling i forbindelse med Lister kunstfest som ble arrangert på utsikten i Kvinnesdal.

Jeg fikk to vegger til rådighet og stilte ut fire malerier og fire fotografier.

 

2010

Bachelor utstilling

Utstilling av bacheloroppgaven i vrimlehallen på Universitetet i Agder.

 

2009

www.maritaskeibrokholthe.no