Scenografi

Gutten og laksen (2014)

”Gutten og laksen” er ei multimedial teaterforstilling om et lite barns kamp for å innta livet. Publikum tas med på en reise i et barns møte med den indre ensomheten og behovet for tilhørighet, og om en mors kamp med skyldfølelse og behov for å beskytte gutten fra mer sorg. Dette er en oppdiktet fortelling som er inspirert av en sann hendelse som skjedde i Søgne i 1948. Hensikten med forestillingen ”Gutten og laksen” er å vise hvor vakkert et barnesinn kan være. Samtidig synliggjøres menneskets behov for nærhet og dialog. Måten gutten lever seg inn i og skaper et forhold til laksen gjør oss kjent med en ensomhet som er så sterk i sitt vesen at et slikt forhold kan oppstå. Stykket ble spilt på Søgne Gamle prestegård, og i Kilden Teater og Konserthus.

Med: Inger Lise Rypdal, Max August Key Graarud og Ole Geir Feste. Ide og manus: Kai Erland. Regissør: Mette Brantzeg. Film: Marius Loland. Grafisk design: Marita Skeibrok Holthe. Musikk: Marius Rypdal. AV-teknikk/ lyd: Rune Thilesen. Scenografi: Marita Skeibrok Holthe. Sangtekster: Tore Thomassen. Produksjon: Kai Erland.

Foto: Marita Skeibrok Holthe

Grafisk design: Marita Skeibrok Holthe

Valget (2013)

Valget er en teaterforestilling om tre barndomsvenner som møtes igjen 25 år etter ungdomskolen. Kvelden starter som en jubileumsfest, men utvikler seg til en diskusjon om dypt alvorlige tema. Med deres egen historie som smertefullt bakteppe. Stykket utforsker temaet ondskap. Fra den enkle hvite hverdagsløgnen, via mobbing, vold og hele veien til det punktet hvor man faktisk er i stand til å ta livet av et annet menneske. Hvilke valg tar vi i møte med andre? Og hvilke konsekvenser får de? Hvor går grensene våre? Hvor langt kan behovet for å være en del av en gruppe få oss til å tøye disse grensene? Hvilket ansvar har vi for hverandre?

Stykket ble spilt i Kilden, og hadde fire åpne forestillinger på kvelden, samt en rekke skoleforestillinger på dagtid. Av: Elisabeth Lindland og Kristian Landmark. Med: Elisabeth Lindland, Dina Spehar Borøy og Dag Hagen. Scenografi: Marita Skeibrok Holthe. Musikk: Marius Christiansen. Stykket ble produsert av kilden og DKS Kristiansand kommue.  

 

I tillegg til Scenografien hadde jeg også ansvar for å skape et visuelt utrykk som kunne gå igjen i forestillingen og skape fine overganger mellom scenene. Her er en smakebit på en av de ti filmene som ble en del av forestillingen. Musikken du hører er laget av Marius Christiansen.

Grafisk design: Marita Skeibrok Holthe

William W (2012)

William W er navnet på en teaterforestilling om en eneboeren som bodde i en liten hytte i skogen ved Farvannet i sogndalen. William var en bygdeorginal som mange visste hvem var, men de færreste kjente han. Stykket er basert på en lengere sammtale manusforfatter og produsent Kai Erland hadde med William i hytta hans i 1992. Teaterstykket viser hvordan en vanskelig barndom kan påvirke et livsløp. Den lille hytta til William brant ned og William bodde slutten av sitt liv på "kvileheimen". Første møte med William i teaterstykket finner sted i ruinene av den utbrendte hytta som var William sitt hjem, og der han hørte hjemme. Her forteller William om livet sitt, og vi går tilbake i tid og møter William som ung sjøman i Buenos Aires i 1936.

Forestillingen ble spilt for tre fulle saler i Kilden i Kristiansand, og en full sal i Buen i Mandal. Stykket ble spilt av Ståle Tørring, Malin King, Hege O. Enger, Lars Arstad, og Martin Næss Hald. Manusforfatter: Kai Erland og Kristin Svaland Høie. Regi: Charlotte Qvale. Scenografi: Marita Skeibrok Holthe. Lysdesign: Syvert Holbek Feed. Film og multimedia: Solveig Selj, Marius Loland og Rune Thilesen. Musikk: Annielle. Foto: Marita Skeibrok Holthe

www.maritaskeibrokholthe.no